Janet Jackson îşi vinde rochia de mireasă şi zeci de costume de scenă în cadrul unei licitaţii în premieră, organizată în luna mai.

Julien's Auctions a anunţat că artista, recompensată de cinci ori cu un premiu Grammy, îşi scoate la licitaţie peste o mie dintre costumele pe care le-a purtat în ultimele patru decenii pe scenă, în turnee, pe covorul roşu şi în videoclipuri.

„Janet nu a mai organizat niciodată înainte o licitaţie. De fapt, sunt foarte greu de găsit la licitaţie, orice licitaţie, articole de la Janet Jackson deoarece ea a păstrat totul", a declarat pentru Reuters Martin Nolan, director executiv la Julien's Auctions.

„Este cathartic pentru ea... este fericită să se despartă de ele pentru a strânge bani pentru o organizaţie caritabilă cu adevărat importantă pentru ea", a explicat Nolan.

Printre articolele de top din cadrul licitaţiei care se va desfăşura între 14 şi 16 mai în Beverly Hills se numără ţinuta de nuntă de la a doua căsătorie a lui Jackson cu dansatorul Rene Elizondo Jr, în 1991. Despre această căsătorie s-a aflat abia opt ani mai târziu, când cuplul s-a despărţit. Valoarea acestei rochii ivorii este estimată la 2.000-3.000 de dolari.

Cântăreaţa în vârstă de 54 de ani se desparte de asemenea de jacheta Rhythm Nation din turneul mondial cu acelaşi nume, din 1990. Valoarea acesteia este estimată la 6.000 - 8.000 de dolari.

Costumul argintiu metalic pe care artista l-a purtat în videoclipul din 1995 "Scream", alături de fratele ei, Michael Jackson, este preconizat să se vândă cu până la 8.000 de dolari. O vestimentaţie inspirată din secolul al XVII-lea, cu cizme înalte, purtată în timpul turneului mondial din 1993-1995, este estimată la 4.000 - 6.000 de dolari.

Cea mai faimoasă ţinută a cântăreţei, bustiera din piele neagră ruptă de la spectacolul din pauza Super Bowl din 2004 - expunându-i pentru scurt timp un sân - nu este inclusă în această licitaţie.

Jackson îşi vinde, de asemenea, camioneta Chevrolet Cameo din 1956, care a fost restaurată. Vehiculul este evaluat la 50.000 - 70.000 de dolari.

Citeste si:
Anda Adam și Nicoleta Nucă, concurente în sezonul 7
„Bravo, ai stil!” e pe cale...

O parte din încasările obţinute în urma licitaţiei vor fi direcţionate către grupul creştin pentru susţinerea copiilor Compassion International.

Jackson va dona de asemenea organizaţiei non-profit 100% din vânzările unui set de trei volume, în ediţie limitată, cu cataloagele de licitaţie, oferit la preţul de 800 de dolari, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Februarie 2021 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.