Regatul Unit a decis plasarea în carantină în hoteluri, pentru 10 zile, a persoanelor care sosesc din 33 de ţări de risc începând cu data de 15 februarie.

Pe această 'listă roşie' se află Portugalia, Africa de Sud, toate statele din America de Sud şi Emiratele Arabe Unite.

Nouă măsură îi vizează în primul rând pe cetăţenii britanici ce revin în Regatul Unit. Intrările dinspre ţările respective erau deja interzise pentru persoanele care nu au reşedinţa în Regatul Unit.

Măsura este menită să limiteze răspândirea noilor variante ale coronavirusului, precum cele din Brazilia şi Africa de Sud, a explicat vineri Ministerul Sănătăţii într-o declaraţie. "În faţa noilor variante ale coronavirusului, este important că guvernul continuă să ia măsurile necesare pentru a proteja oameni şi a salva vieţi'', indică declaraţia citată.

În primele ore după confirmarea noilor reguli de carantină legată de COVID-19 guvernul de la Londra a rezervat mii de camere de hotel. Autorităţile se aşteaptă ca în fiecare zi să revină în Regatul Unit, în medie, 1.000 de persoane din locuri unde sunt răspândite noile variante ale coronavirusului.

Este de aşteptat să fie rezervate hoteluri pentru carantină în apropierea aeroporturilor Heathrow, Gatwick, London City, Birmingham, Bristol, Manchester, Edinburgh, Glasgow şi Aberdeen.

Măsura adoptată de guvernul britanic a fost criticată de opoziţia laburistă, care consideră că guvernul a acţionat cu întârziere. ''Suntem într-o cursă contracronometru pentru a ne proteja frontiere împotriva noilor tulpini ale coronavirusului. Totuşi, carantina la hotel va intra în vigoare la peste 50 de zile după descoperirea tulpinii sud-africane'', a susţinut laburistul Nick Thomas-Symonds potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Februarie 2021 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.