O persoană a decedat şi alte cinci au fost date dispărute în Fiji după ce ţara insulară din Oceanul Pacific a fost lovită de ciclonul tropical Ana.

Un bărbat în vârstă de 49 de ani s-a înecat vineri, iar cinci persoane, printre un băiat de 3 ani şi două femei, au fost date dispărute în timpul intemperiilor provocate de ciclonul tropical, care a lovit Fiji în noaptea de vineri spre sâmbătă, conform relatărilor postului Fiji Broadcasting Corporation (FBC).

Ciclonul Ana a cauzat pagube extinse în Fiji. Principalele râuri de pe teritoriul ţării au ieşit din matcă, iar localităţile situate în zone joase au fost inundate.

În unele zone, circulaţia pe autostrăzi a fost restricţionată şi au fost raportate alunecări de teren şi pene de curent.

În prezent, 10.259 de persoane au fost adăpostite în 318 centre de evacuare de pe teritoriul statului insular. Cel mai mare număr de locuitori evacuaţi a fost înregistrat în nordul ţării, cu 5.776 de persoane aflate în 155 de adăposturi.

Potrivit unei informări emise luni de Serviciul de Meteorologie din Fiji (FMS), deşi ciclonul tropical Ana părăseşte teritoriul ţării, acesta va continua să aducă ploi şi vânt în Fiji.

Între timp, un alt ciclon tropical, Bina, a fost retrogradat luni la nivel de depresiune tropicală, denumită TD07F, existând în continuare riscul ca aceasta să provoace în Fiji ploi torenţiale, vânt distrugător şi inundaţii.

În Fiji, toate şcolile au rămas închise luni până la noi dispoziţii. De asemenea, toţi angajaţii din sectorul public au fost îndrumaţi să revină la lucru, cu excepţia celor care locuiesc în zone cu risc ridicat şi a celor afectaţi de ciclonul tropical Ana.

În decembrie anul trecut, ciclonul tropical Yasa a lovit Fiji, provocând decesul a patru persoane şi daune extinse locuinţelor şi şcolilor, cu precădere în nordul statului insular.

Citeste si:
Persoane dispărute și morți în urma ploilor abundente din vestul...
Zeci de persoane dispărute și...

Sezonul cicloanelor tropicale din regiunea Pacificului de Sud are loc anual în perioada noiembrie şi, potrivit prognozelor, insula Fiji va fi afectată de până la trei astfel de evenimente meteorologice în cursul sezonului actual, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.