Australia intenţionează să vaccineze contra COVID-19 toţi sportivii săi care vor concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), a anunţat ministrul federal al sportului Richard Colbeck.

Conform planului organismului care coordonează campania de vaccinare, sportivii ar urma să fie imunizaţi înainte de Olimpiada de vară din Japonia.

„Dacă planurile funcţionează bine, este foarte posibil ca sportivii olimpici, de exemplu, să fie vaccinaţi înainte de Jocuri'', a declarat Colbeck pentru ziarul Canberra Times.

Colbeck a precizat însă ulterior că prioritate vor avea persoanele vulnerabile, lucrătorii din prima linie şi cei cu probleme medicale, în timp ce majoritatea sportivilor vor fi vaccinaţi într-o fază ulterioară a campaniei.

Mai multe ţări şi-au anunţat deja intenţia să-şi vaccineze sportivii înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Comitetul olimpic israelian a dezvăluit că a vaccinat deja jumătate din delegaţia sa şi procesul se va încheia până la finele lunii mai.

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a precizat miercuri că nu este de acord ca sportivii ''să sară peste rând'' pentru imunizarea contra coronavirus.

Comitetul olimpic australian a recomandat vaccinarea sportivilor săi, dar susţine în acelaşi timp şi poziţia CIO care a anunţat că imunizarea sportivilor nu este obligatorie pentru participarea la Jocurile Olimpice, precizează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.