Grădina zoologică din Singapore a anunţat marţi naşterea unui pui de leu, Simba, conceput prin inseminare artificială, o premieră pentru oraşul-stat din Asia de Sud-Est.

Puiul de leu, care a venit pe lume în octombrie, este „sănătos şi curios”, a precizat Wildlife Reserves Singapore, administratorul parcurilor zoologice din insulă.

Acesta creşte alături de mama sa, Kayla, dar nu-şi va cunoaşte niciodată tatăl, pe Musafa, un leu african în vârstă, care a murit după inseminare.

„Mustafa a trăit până la vârsta înaintată de 20 de ani, dar nu a avut moştenitori cât timp a fost încă în viaţă întrucât comportamentul său agresiv nu a permis o împerechere de succes”, a precizat administratorul într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Naşterea prin inseminare artificială este încă un fenomen rar în cazul leilor. Prima procedură de acest fel reuşită a avut drept rezultat naşterea a doi pui de leu în 2018 în Africa de Sud.

Grădina zoologică a difuzat o înregistrare în care apare puiul de leu, botezat Simba, nume inspirat din filmul „Regele Leu”, realizat de Disney, în timp ce este hrănit cu biberonul şi se joacă cu o minge.

Populaţia de lei sălbatici a scăzut cu peste 40% în decursul ultimelor decenii. Între 23.000 şi 39.000 de exemplare se află încă în natură, potrivit Uniunii internaţionale pentru conservarea naturii (IUCN).

Acest ONG consideră însă specia ca fiind „vulnerabilă”.

Leul, care stă alături de mama sa departe de ochii vizitatorilor pentru moment, a început să se hrănească, pe lângă lapte, şi cu mici bucăţi de carne.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.