Guvernul britanic preconizează posibilitatea de a închide frontierele Marii Britanii în faţa apariţiei diferitelor mutaţii ale coronavirusului, a recunoscut vineri ministrul mediului, George Eustice.

Mereu avem în vedere aceste lucruri şi le avem în atenţie. Preocuparea din acest momente este numărul diferitelor mutaţii", a declarat ministrul postului Sky News fiind întrebat despre eventualitatea închiderii frontierelor.

Marea Britanie a suspendat recent toate zborurile din Portugalia şi din 14 ţări din America Latină, ca urmare a apariţiei unei tulpini braziliene şi solicită tuturor pasagerilor un test negativ pentru COVID-19.

În urmă cu câteva săptămâni au fost suspendate şi zborurile din Africa de Sud, după apariţia în această ţară a unei noi variante a coronavirusului.

Potrivit ultimelor date oficiale, Marea Britanie a înregistrat joi 1.290 noi decese asociate COVID-19, sub recordul de 1.820 de morţi anunţat în ziua anterioară, precum şi 37.892 noi contagieri.

În ultimele şapte zile, numărul deceselor a crescut cu 14,1 % faţă de săptămâna anterioară, deşi numărul contagierilor a înregistrat o scădere de 23,6 %.

În Marea Britanie se menţin restricţii ale deplasărilor populaţiei, precum şi închiderea şcolilor, ca urmare a numărului mare de contagieri şi situaţiei critice din spitalele ţării, precizează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Ianuarie 2021 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.