Militanţi pentru conservarea mediului îngrijoraţi de obiceiurile de împerechere ale unui grup de hipopotami din Columbia care odinioară aparţineau baronului drogurilor Pablo Escobar au recomandat sacrificarea acestora

Escobar a introdus iniţial patru hipopotami africani în ţară în jurul reşedinţei sale Hacienda Napoles, însă în prezent numărul acestora este estimat a fi între 65 şi 80 de exemplare.

„Rezultatele noastre arată nevoia urgentă ca autorităţile columbiene să ia decizii importante de management pentru a limita populaţia şi răspândirea hipopotamilor”, au scris cercetătorii luna aceasta în jurnalul de specialitate Biological Conservation, potrivit Agerpres.

Eutanasierea animalelor este singura modalitate de a ţine sub control această problemă, au adăugat ei, avertizând că hipopotamii distrug câmpurile, îi pun în pericol pe localnici şi perturbă ecosistemul.

Hacienda Napoles a căzut în paragină după ce Escobar a fost ucis de forţele de securitate în 1993.

Hipopotamii s-au răspândit apoi în pădurile din jur şi s-au reprodus. Atacurile izolate asupra rezidenţilor locali au determinat castrarea sau sterilizarea animalelor pentru a controla numărul în creştere al acestora.

Biologul David Echeverry de la agenţia de mediu Cornare a declarat pentru CNN că, deşi eutanasierea hipopotamilor a fost întotdeauna considerată o opţiune, a fost dificil de luat în calcul aplicarea ei, nu în ultimul rând deoarece animalele au devenit o atracţie turistică.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Ianuarie 2021 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.