Numărul de infectări cu coronavirus în Germania a depăşit pragul de două milioane de cazuri, iar numărul deceselor a ajuns la aproape 45.000, potrivit datelor date vineri publicităţii de Institutul german pentru boli infecţioase Robert Koch (RKI).

Alarmată de rata ridicată a infectărilor, numărul de decese şi recentele mutaţii ale COVID-19, cancelarul Angela Merkel a declarat joi, cu prilejul unei reuniuni a conducerii formaţiunii politice din care face parte, că doreşte ''măsuri foarte rapide''.

Merkel intenţionează să devanseze o întâlnire cu liderii landurilor federale programată iniţial pentru 25 ianuarie pentru a discuta măsuri mai stricte.

Prim-ministrul landului Renania-Palatinat, Malu Dreyer, speră ca o nouă rundă de consultări să se desfăşoare la începutul săptămânii viitoare, ''să sperăm că marţi'', a declarat aceasta vineri pentru postul de televiziune ZDF.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în Germania, într-o zi, cu 22.368 ajungând la un bilanţ total de 2.000.958, potrivit datelor comunicate vineri de RKI. Numărul deceselor a crescut cu 1.113 ajungând la un total de 44.994.

Germania, ţară cu 83 de milioane de locuitori, a administrat iniţial pandemia mai bine decât vecinii ei impunând un lockdown strict în primăvara anului trecut. A înregistrat însă o creştere accelerată a numărului de cazuri şi decese în ultimele luni, iar rata zilnică a mortalităţii pe cap de locuitor de la mijlocul lui decembrie a depăşit-o deseori pe cea din Statele Unite, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Ianuarie 2021 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.