Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe clădiri s-au prăbuşit după ce un puternic cutremur cu magnitudinea 6,2 a lovit insula indoneziană Sulawesi, a anunţat agenţia naţională de gestionare a catastrofelor.

„Trei persoane au murit şi 24 sunt rănite”, a indicat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Raditya Jati. Autorităţile au confirmat, de asemenea, prăbuşirea unui hotel.

Potrivit martorilor, mai multe clădiri, printre care hoteluri şi sediul guvernatorului, au suferit importante pagube la Mamuju, capitala provinciei Sulawesi de Vest, cu circa 110.000 de locuitori.

Cutremurul cu magnitudinea 6,2, potrivit Institutul american de geofizică (USGS), s-a produs vineri la ora locală 02.18 (joi, 19.18 GMT).

Epicentrul seismului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime de 18 kilometri, potrivit USGS.

Cutremurul a fost urmat de importante alunecări de teren, tăind accesul la una din principalele artere rutiere ale provinciei.

Joi, un seism cu magnitudinea 5,8 a fost resimţit în regiune, fără să se înregistreze pagube importante.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a făcut peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică, informează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.