Cea mai gravă furtună de iarnă care a afectat Spania în ultimele decenii a provocat moartea a doi bărbaţi marocani care trăiau pe străzile Barcelonei, bilanţul persoanelor decedate în urma viscolului ajungând la şase.

Cei doi bărbaţi, cu vârste de 32 şi 37 de ani, ar fi murit de hipotermie, a relatat marţi cotidianul La Vanguardia. Urmează să fie efectuate autopsii pentru a se stabili cauza exactă a deceselor.

Barcelona, un oraş portuar cu ieşire la Marea Mediterană, nu a înregistrat temperaturi la fel de scăzute ca cele din capitala Madrid, însă pe timp de noapte valorile se menţin la pragul îngheţului.

Vineri, două persoane au murit lângă oraşul sudic Malaga după ce autovehiculul în care se aflau a fost luat de ape în timpul ploilor abundente. Sâmbătă, un bărbat a fost găsit decedat îngropat sub zăpadă în oraşul Zarzalejo din nord-vest, în timp ce la Madrid, trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost găsit îngheţat pe o bancă.

Spania nu şi-a revenit încă după furtuna care a lovit ţara începând de joi.

La Madrid, situaţia a continuat să fie dificilă. Oraşul se confruntă cu temperaturi nocturne de minus 8 grade Celsius, în timp ce cantităţi însemnate de zăpadă au continuat să împiedice funcţionarea normală a traficului, iar şcolile au rămas închise până săptămâna viitoare.

Ritmul vaccinărilor împotriva noului coronavirus a fost de asemenea afectat, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2021 - 05 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.