Zece nou-născuţi au murit sâmbătă într-un incendiu izbucnit la un spital de stat din vestul Indiei, au informat autorităţile.

Şaptesprezece copii se aflau în unitatea pentru nou-născuţi bolnavi atunci când focul a izbucnit în primele ore ale zilei de sâmbătă la Spitalul General Districtual din Bhandara, statul indian Maharashtra.

Şapte nou-născuţi au murit din cauza sufocării cu fum, iar trei din cauza rănilor provocate de arsuri, a declarat pentru presă ministrul sănătăţii din Maharashtra, Rajesh Tope.

Ceilalţi bebeluşi au fost salvaţi de asistenţii medicali şi de personalul secţiei.

Toţi nou-născuţii aveau vârste cuprinse între câteva zile şi trei luni, a precizat Prashant Uike, un oficial sanitar districtual din Bhandara.

Guvernul a ordonat o anchetă asupra incidentului şi un audit al siguranţei pentru toate unităţile de îngrijire neonatală din acest stat.

Rapoartele iniţiale indicau faptul că incendiul ar fi putut fi cauzat de un scurtcircuit într-unul dintre incubatoare, a precizat Tope. "Personalul a povestit că secţia s-a umplut repede de mult fum negru", a adăugat el.

Autorităţile au renunţat să mai facă autopsia cadavrelor, iar trupurile copiilor au fost încredinţate familiilor, a completat Tope.

Acestea vor primi o despăgubire de 500.000 de rupii (circa 6.814 de dolari) fiecare, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Ianuarie 2021 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.