Ungaria va menţine până la 1 februarie restricţiile impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, iar învăţământul secundar va continua în format online, a anunţat vineri premierul ungar Viktor Orban.

În intervenţia sa săptămânală la postul public de radio, Orban a spus că restricţiile vor fi menţinute până când vaccinurile anti-COVID-19 vor fi la îndemână.

Vaccinurile sunt sigure şi necesare, a spus şeful executivului ungar, care a precizat că se va vaccina ''atunci când îi va veni rândul''.

Referitor la criza economică, Viktor Orban şi-a anunţat intenţia de a ''face mai mult decât doar a preveni criza''. „Vreau ca 2021 să fie un an remarcabil pentru unguri'', a subliniat el, adăugând că primele luni ale acestui an vor fi dificile.

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, în ultimele 24 de ore, până vineri dimineaţă, în Ungaria au decedat 115 de pacienţi din cauza COVID-19, perioadă în care s-au înregistrat 2.907 de noi cazuri de infectare. Numărul total al persoanelor care au contractat COVID-19 a ajuns astfel la 337.743 în Ungaria.

Până în prezent, în această ţară au murit din cauza noului coronavirus 10.440 de persoane, iar 186.449 de oameni bolnavi de COVID-19 s-au vindecat.

În spitalele ungare sunt internaţi 5.297 bolnavi de COVID-19, iar 20.865 de oameni se află în carantină la domiciliu. Până în prezent Ungaria a efectuat 2.798.939 de teste pentru identificarea prezenţei noului coronavirus.

Cele mai multe cazuri s-au consemnat la Budapesta (63.738), care este urmată de judeţele Pesta (42.135), Gyor-Moson-Sopron (19.376), Hajdu-Bihar (19.368) şi Borsod-Abauj-Zemplen (18.989). Judeţul cel mai puţin afectat este Tolna (6.827 cazuri), menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.