Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susține că evenimenetele din Washington sunt „îngrozitoare şi revoltătoare”. Sute de manifestanţi pro-Trump au reuşit să pătrundă în sediul Congresului SUA pentru a bloca procedura de certificare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

„Totuşi, faptul că în aceeaşi noapte Joe Biden a fost confirmat drept viitorul preşedinte american arată cât de solidă este democraţia americană. Acum Joe Biden are în faţă o sarcină dificilă. El trebuie să aducă pace şi unitate. El trebuie să unească divizările profunde şi să trateze marile probleme ale viitorului - depăşirea pandemiei, modul de a depăşi criza economică globală cauzată de această pandemie, protejarea planetei noastre de schimbările climatice, modul de avansare a digitalizării şi, mai presus de orice, modul de consolidare a democraţiei”, a declarat Ursula von der Leyen într-un mesaj video.

Ea a menționat că Europa este gata să lucreze îndeaproape cu noul preşedinte al SUA în toate dosarele prioritare.

„După aceşti patru ani foarte arizi la care am asistat, acum aşteptăm cu nerăbdare patru ani fertili de dialog, cooperare şi bună colaborare'', a încheiat şefa executivului UE.

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington cu scopul de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofiţer de poliţie, precizează digi24.ro.

Citeste si:
Polonia anunță o lege care va interzice blocarea conturilor sau a...
Polonia pregătește o lege...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.