Ucraina a închis şcolile, restaurantele şi sălile de sport vineri, instalând un nou lockdown, mai sever, împotriva răspândirii coronavirus în ţară, unde trăiesc 41 de milioane de locuitori.

Numărul infectărilor cu coronavirus din Ucraina a început să crească din nou în luna septembrie şi se menţin la un nivel relativ ridicat. Autorităţile ucrainene au raportat peste 1 milion de infecţii cu coronavirus şi 19.588 de decese au fost înregistrate până la data de 8 ianuarie.

Guvernul de la Kiev a decis impunerea acestui nou lockdown încă de la începutul lunii decembrie, când Ucraina înregistra în jur de 12.000 - 14.000 de infectări pe zi.

Noile măsuri, care includ şi interzicerea adunărilor, sunt valabile până la data de 24 ianuarie.

În pofida apelurilor pentru restrângerea măsurilor de lockdown sau chiar pentru renunţarea la această strategie, preşedintele Volodimir Zelenski şi ministrul sănătăţii Maksim Stepanov au anunţat că este nevoie urgent de astfel de restricţii.

Citeste si:
Restricții de circulație din cauza lucrărilor la stația de metrou...
București: Restricții de...

„Prin introducerea unei carantine mai stricte, începând de mâine, vom evita o mare creştere a numărului pacienţilor cu Covid-19 dar şi cu gripa sezonieră obişnuită. Astfel, vom reduce presiunea asupra spitalelor pentru că aceleaşi instituţii îi tratează pe toţi pacienţii cu aceste boli”, a declarat ministrul Stepanov potrivit stirileprotv.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.