Oraşul Beijing a înregistrat joi cea mai rece dimineaţă a sa din ultimii 50 de ani, mercurul termometrelor ajungând la -19,6 grade Celsius.

Capitala Chinei, cunoscută pentru climatul său extrem, se confruntă de miercuri cu un val de frig uscat venit din nord-vest şi cu rafale de vânt puternice. Valul de frig urmează să persiste cel puţin până vineri.

Mercurul termometrelor nu urma să depăşească -7 grade Celsius în cursul zilei de joi, fără a perturba însă viaţa metropolei chineze.

Miercuri după-amiază, un grup de pensionari a înotat într-un lac îngheţat aflat într-un parc din Beijing, deşi vântul bătea cu putere şi temperaturile au scăzut la - 12 grade Celsius.

„Apa este rece, dar te simţi bine când ieşi”, a declarat pentru AFP Nie Bing, un bărbat de 60 de ani.

„Cu cât este mai frig, cu atât trebuie să înoţi cu mai multă forţă”, a declarat la rândul său un bărbat de 70 de ani pe nume Zhang.

Pentru a se putea bucura de sportul lor preferat, pe care îl practică zilnic, indiferent de vreme, cei zece pensionari trebuie să spargă gheaţa în bucăţi mari pe care apoi le înlătură pentru a crea o zonă liberă suficient de mare ca să poată înota.

După ce ies din apă, unii se stropesc cu apă caldă şi apoi se îmbracă înainte de a cânta împreună pe mal, admirând în acelaşi timp patinatorii care evoluează puţin mai departe pe lacul îngheţat, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Ianuarie 2021 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.