Bulgaria a decis redeschiderea școlilor primare, grădiniţelor şi centrelor de îngrijire after-school, ca urmare a scăderii numărului de cazuri de contaminare cu COVID-19. În Bulgaria, numărul persoanelor infectate cu coronavorus a scăzut cu aproximativ 7.000 de cazuri.

Bulgaria redeschide școlile primare, grădiniţele şi centrele de îngrijire after-school, după o lună, datorită scăderii numărului de cazuri de contaminare cu COVID-19.

Cei mai mulţi părinţi au fost de părere că elevii din clasele I-IV ar trebui să participe la lecţii în şcoli”, a declarat luni ministrul educaţiei Krasimir Valcev.

Ministrul a mai menționat și că școala este cel mai bun mediu. Restul elevilor, până la clasa a XII-a s-ar putea reîntoarce la școală începând cu 18 ianuarie.

În Bulgaria, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a scăzut la 72.962, de la 79.544 de cazuri înregistrate acum o săptămână.

Citeste si:
Bulgaria va face teste COVID-19 persoanelor care sosesc în țară
Bulgaria va face teste...

După această evoluție a cazurilor din Bulgaria, luni, România a anulat carantinarea și un test negativ PCR pentru cetățenii bulgari care intră în țară.

Luni doar 171 de noi cazuri de contaminare au fost depistate în Bulgaria în ultimele 24 de ore, dar în contextul sărbătorilor de sfârşit de an, se spune că s-au efectuat mai puţine teste. Numărul deceselor în această perioadă a crescut cu 34, ajungând ca bilanţul total să fie de 7.678 de decese, menționează alephnews.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.