În urma introducerii căsătoriei gay în Germania, peste 70.000 de cupluri de acelaşi sex s-au căsătorit sau li s-a recunoscut parteneriatul civil ca o căsătorie până la sfârşitul anului 2019.

Cifra vine ca un răspuns al guvernului federal la o întrebare din partea grupului parlamentar FDP (Partidul Liber Democrat).

De la 1 octombrie 2017 şi până la sfârşitul anului 2019, 46.925 de cupluri de acelaşi sex s-au căsătorit şi 26.293 de parteneriate civile au fost recunoscute ca o căsătorie. În total, au avut loc 957.999 de căsătorii în Germania în această perioadă.

Nu au fost furnizate cifre pentru 2020.

"Deschiderea căsătoriei pentru toţi a fost o victorie minunată pentru iubire asupra discriminării împotriva cuplurilor de acelaşi sex", a declarat Jens Brandenburg, parlamentarul FDP care a condus ancheta guvernamentală.

El a spus că numeroasele căsătorii între persoane de acelaşi sex au arătat cât de importantă este această piatră de hotar pentru diversitate în Germania. Cu toate acestea, Brandenburg a subliniat că există încă dezavantaje când este vorba despre părinţii de acelaşi sex.

De exemplu, într-un cuplu căsătorit între un bărbat şi o femeie, bărbatul este întotdeauna în mod automat legal tatăl unui copil născut în această căsătorie. Dar într-un cuplu căsătorit cu două femei, acesta nu este cazul - partenerul de sex feminin trebuie să adopte copilul pe care soţia acestuia îl naşte pentru a deveni legal şi părinte.

"Co-mamele ar trebui recunoscute automat dacă tatăl natural şi-a declarat consimţământul", a cerut Brandenburg.

Potrivit guvernului federal, există opt milioane de familii cu copii de vârstă minoră în Germania, dintre care aproximativ 10.000 sunt familii cu soţi sau parteneri de acelaşi sex într-o coabitare de acelaşi sex.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Ianuarie 2021 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.