Puiul de panda gigant, un exemplar femelă botezat Yuan Bao, care în mandarină înseamnă „copil rotund”, s-a născut pe 28 iunie cu ajutorul tehnologiei de reproducere asistată.

Yuan Bao poate fi admirat de public în spaţiul dedicat exemplarelor panda de la Taipei Zoo.

Puiul de panda a petrecut primele ore ale zilei de marţi căţărându-se pe buşteni, după care a adormit.

„Suntem atât de norocoşi că am putu să o vedem pe Yuan Bao căţărându-se minute în şir”, a declarat o mamă însoţită de doi copii pentru ETtoday, un site local de ştiri.

Fetiţa acesteia, în vârstă de şapte ani, a spus că felul în care puiul de panda merge este „atât de drăguţ”.

Citeste si:
Un pui de tigru alb a venit pe lume la o grădină zoologică din...
Un pui de tigru alb a venit...

Purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice din Taipei, Eric Tsao, le-a declarat reporterilor că Yuan Bao doarme foarte mult, iar îngrijitorii îi monitorizează în permanenţă activitatea pentru a se încredinţa că este în siguranţă.

Tsao i-a îndemnat pe toţi vizitatorii să respecte regulile impuse de pandemia de coronavirus şi anume purtarea măştii şi păstrarea distanţării sociale.

Grădina zoologică oferă de asemenea în fiecare zi o transmisiune online cu durata de o oră pentru admiratorii puiului de panda gigant.

Părinţii lui Yuan Bao, Tuan Tuan şi Yuan Yuan, au fost oferiţi de China în 2008.

Citeste si:
O treime dintre recifele de corali din Taiwan sunt pe cale de...
O treime dintre recifele de...

Sora puiului de panda, Yuan Zai, primul panda gigant născut în Taiwan, a venit pe lume în data de 6 iulie 2013 la Taipei Zoo.

Edilul oraşului Taipei, Ko Wen-je, şi-a exprimat luni aprecierea pentru toate echipele medicale care s-au ocupat de îngrijirea exemplarelor de panda gigant de la grădina zoologică, potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.