Manukura, pasărea kiwi albă care a inspirat creatorii să lanseze jucării și o carte cu chipul ei, a murit la vârsta de 9 ani. Aceasta a fost un exemplar rar deoarece păsările kiwi au un penaj maro, însă ea a venit pe lume în 2011 cu pene albe.

Puiul de pasăre kiwi alb și pufos a devenit rapid atracția centrului natural Pukaha din Insula Nordului (Noua Zeelandă) și apoi o adevărată celebritate online. Manukura a inspirat creatorii să lanseze jucării și cărți cu chipul său, informează BBC.

„Cu mare tristețe anunțăm pierderea prietenei noastre dragi Manukura”, așa a sunat anunțul despre moartea păsării, postat pe pagina de Facebook a Centrului Pukaha. Manukura a murit liniștită, duminică, în prezența rangerilor din parcul natural neozeelandez și a personalului veterinar.

„Ne va lipsi enorm”, spun cei care au avut-o în grijă.

După ce a văzut-o, Joy Cowley, autoare de cărți pentru copii în Noua Zeelandă, i-a dedicat o carte, intituală Manukura. „Mi-a plăcut să fac o legătură între ceea ce Manukura avea atât de special și unicitatea fiecărui copil”, a explicat Joy Cowley.

Citeste si:
VIDEO Cum funcționează biblioteca umană: în loc de cărți, împrumuți...
VIDEO Cum funcționează...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.