Coreea de Sud a înregistrat trei cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului apărută în Mare Britanie, a anunţat luni agenţia naţională pentru controlul bolilor.

Persoanele infectate sunt trei cetăţeni sud-coreeni care s-au întors cu avionul din Marea Britanie săptămâna trecută.

Noua tulpină a coronavirusului ar putea fi în mod semnificativ mai contagioasă decât varianta cunoscută anterior. Cele mai multe state din Uniunea Europeană au decis deja săptămâna trecută să restricţioneze semnificativ călătoriile înspre şi dinspre Marea Britanie.

Guvernul sud-coreean a anunţat pe 23 decembrie că sistează toate cursele aeriene care fac legătura cu Marea Britanie până la sfârşitul anului.

În plus, autorităţile au solicitat călătorilor din Marea Britanie să rămână în carantină timp de 14 zile şi să efectueze un test suplimentar pentru detectarea virusului cu puţin timp înainte de terminarea perioadei de carantină. Coreea de Sud a reuşit să combată pandemia cu relativ succes până acum, dar în prezent se confruntă cu un al treilea val de infectări.

Luni, autorităţile au înregistrat 808 noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore. Este pentru a doua oară consecutiv când bilanţul scade sub 1.000 de infectări pe zi. Guvernul din Seul a înăsprit măsurile epidemiologice până pe 3 ianuarie. Potrivit restricţiilor, sunt interzise adunările la care iau parte peste patru persoane în zona metropolitană Seul, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.