Coreea de Sud a anunţat marţi interzicerea la nivel naţional a adunărilor de peste patru persoane în timpul Crăciunului şi pe perioada vacanţei de Anul Nou

Regula va intra în vigoare joi şi va fi menţinută până la 3 ianuarie, a declarat premierul Chung Sye-kyun, citat de agenţia de presă Yonhap. Pârtiile de schi şi alte facilităţi dedicate sporturilor de iarnă vor fi, de asemenea, închise în respectiva perioadă. Măsura extinde o interdicţie deja planificată pentru capitala Seul şi zonele din apropiere de miercuri.

Coreea de Sud speră să limiteze un al treilea val al pandemiei după ce ţara a înregistrat o creştere a numărului de cazuri săptămâna trecută, cu cinci zile consecutive în care numărul de infectări confirmate a depăşit 1.000.

Luni şi marţi a fost constat un declin al numărului zilnic de infectări, de 926, respectiv, 869, însă autorităţile susţin că acesta s-ar putea datora unui număr mai scăzut de testări efectuate în weekend.

Cu o populaţie de 52 de milioane de locuitori, ţara a fost considerată un exemplu pentru răspunsul său la COVID-19 la începutul acestui an şi a evitat până acum un lockdown generalizat.

Până în prezent, în Coreea de Sud, noul coronavirus a provocat 51.460 de infectări şi 722 de decese, precizează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Decembrie 2020 - 09 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.