Papa Francisc a vorbit despre principala cauză care a stricat spiritul sărbătorilor de iarnă, dar mai ales a Crăciunului: consumerismul. Acesta i-a îndemnat apoi pe credinioși să facă un gest frumos pentru persoanele nevoiașe.

În aceste vremuri dificile, în loc să ne plângem de ceea ce pandemia ne împiedică să realizăm, să facem ceva pentru cei care au mai puţin. Nu al nu ştiu câtelea cadou pentru noi sau pentru prietenii noştri, ci pentru un nevoiaş la care nimeni nu se gândeşte”, a declarat Papa Francisc.

Acesta susține că sărbătoarea Crăciunului nu este despre cadourile cumpărate pentru cei dragi, iar ceea ce contează de fapt este Iisus.

Să nu ne lăsăm pradă consumerismului, de ideea că trebuie să cumpărăm cadouri, de această frenezie de a face lucrurile. Ceea ce contează este Iisus. Consumerismul, fraţi şi surori, ne-a sechestrat Crăciunul”, a mai spus acesta, amintind apoi de marinarii care, din cauza pandemiei de Covid-19, nu se pot întoarce acasă la familiile lor pentru a petrece Crăciunul. Papa Francisc s-a adresat apoi guvernelor pentru ca acestea să ia inițiativă și să facă tot posibilul pentru ca aceștia să se poată întoarce acasă, în siguranță, de sărbători.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Decembrie 2020 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.