O eclipsă totală de soare a întunecat cerul asupra Argentinei şi Chile. Eclipsa a început luni în jurul prânzului (în jurul orei 16:00 GMT) deasupra oraşului Saavedra de pe coasta Pacificului din Chile.

Umbra lunii s-a mutat mai târziu spre sud-est prin Pucon până la Junin de los Andes în Argentina, înainte de a continua deasupra Valcheta până la Salina del Eje pe coasta Atlanticului.

În timpul unei eclipse totale, luna se află exact între Pământ şi Soare, acoperind lumina Soarelui.

În Chile, cerul a fost acoperit în cea mai mare parte de nori cu puţină ploaie, dar pe partea argentiniană a munţilor Anzi eclipsa a fost vizibilă în multe zone.

În capitala argentiniană Buenos Aires, a fost vizibilă doar ca o eclipsă parţială, deoarece luna acoperea doar 75% din Soare.

Citeste si:
5 curiozități mai puțin cunoscute despre Soare
5 curiozități mai puțin...

Aceasta a fost a doua eclipsă totală de Soare din regiune în ultimul an şi jumătate, ultima fiind văzută în iulie 2019 deasupra Chile şi Argentina, dar ceva mai mult spre nord, potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.