O eclipsă totală de soare a întunecat cerul asupra Argentinei şi Chile. Eclipsa a început luni în jurul prânzului (în jurul orei 16:00 GMT) deasupra oraşului Saavedra de pe coasta Pacificului din Chile.

Umbra lunii s-a mutat mai târziu spre sud-est prin Pucon până la Junin de los Andes în Argentina, înainte de a continua deasupra Valcheta până la Salina del Eje pe coasta Atlanticului.

În timpul unei eclipse totale, luna se află exact între Pământ şi Soare, acoperind lumina Soarelui.

În Chile, cerul a fost acoperit în cea mai mare parte de nori cu puţină ploaie, dar pe partea argentiniană a munţilor Anzi eclipsa a fost vizibilă în multe zone.

În capitala argentiniană Buenos Aires, a fost vizibilă doar ca o eclipsă parţială, deoarece luna acoperea doar 75% din Soare.

Aceasta a fost a doua eclipsă totală de Soare din regiune în ultimul an şi jumătate, ultima fiind văzută în iulie 2019 deasupra Chile şi Argentina, dar ceva mai mult spre nord, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Decembrie 2020 - 05 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.