Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a început, luni, în Statele Unite ale Americii, la o săptămână după ce britanicii au efectuat primele vaccinuri. Reprezentanții armatei americane spun că toate centrele de vaccinare din țară vor primi dozele până la începutul săptămânii viitoare. Directorul Agenției pentru Medicamente și Alimentație (FDA) ar fi fost amenințat chiar cu demiterea dacă nu dă undă verde imunizarii în masă.

Primele camioane care transporta vaccinul anti COVID-19 au ieșit pe porțile fabricii de producție Pfizer din Michigan. Dozele de vaccin au fost scoase din congelatoare și ambalate în recipiente speciale, înainte de a fi trimise către 145 de centre de distribuție de pe tot teritoriul american.

Inițial vor fi livrate aprox. 3 milioane de doze, iar prioritatea vor fi lucrătorii din domeniul sănătății și rezidenții căminelor de îngrijire medicală.

Marți vaccinul va ajunge în 425 de centre de distribuție, iar până la sfârșitul anului vor fi distribuite peste 14 milioane de doze. În lunile ianuarie și februarie ale anului viitor, cantitatea livrată va ajunge la 80 de milioane de doze, a anunțat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Cu peste 300.000 de decese și peste 16 milioane de cazuri de îmbolnăvire, Statele Unite sunt cel mai puternic lovite de pandemia de coronavirus.

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a acordat vineri o autorizație de utilizare de urgență a vaccinului, dezvoltată de Pfizer și BioNTech, care s-a dovedit a avea 95% eficiență în prevenirea bolii, într-un studiu în stadiu târziu.

Vaccinul pentru prevenirea COVID va putea fi administrat persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste, a mai arătat Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA.

Marea Britanie a început oficial campania de vaccinare a populației cu serul Pfizer - Biontech, marți, 8 decembrie. În primă fază sunt vizate cadrele medicale, angajații din aziluri și bătrânii de peste 80 de ani. Prima persoană din Marea Britanie care a primit vaccinul anti-COVID este o bătrână în vârstă de 90 de ani din Irlanda de Nord.

Margaret Keenan, din orașul Wnniskillen, a fost vaccinată la Spitalul Universitar din Coventry, declarând că se simte „foarte privilegiată” să fie printre primele persoane imunizate împotriva SARS CoV-2.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

„Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva COVID-19. Este cel mai bun cadou timpuriu pe care mi l-aș fi putut dori pentru ziua de naştere, pentru că asta înseamnă că, în sfârșit, pot să petrec timp cu familia și prietenii, după ce am fost singură în cea mai mare parte a anului", a spus nonagenara potrivit antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.