Poliția spaniolă a anunţat duminică arestarea, după o anchetă care a durat mai mult de un an, a doi bărbaţi care vindeau droguri pentru a cumpăra arme care să fie folosite într-un război rasist.

Cei doi bărbați intenţionau să cumpere arme şi să creeze „grupuri izolate ale supremaţiei albe”, a menţionat poliţia. În cursul unei percheziţii, au fost găsite un steag nazist şi alte simboluri ale „supremaţiei albilor”, informează Agerpres, citat de Digi24.

Poliția a descoperit mesaje postate de aceștia pe rețelele de socializare, în care era elogiat Brenton Tarrant, australianul care a împuşcat mortal 51 de musulmani la Christchurch, în Noua Zeelandă, în martie anul trecut.

Arestările au avut loc la Ronda, în Andaluzia, şi Pamplona, în nord-estul Spaniei, la 10 decembrie. Cei doi bărbaţi au compărut în faţa unui tribunal din Lleida, Catalonia, sub acuzaţia de instigare la ură, posesie de arme şi explozibil, susţinerea terorismului rasist şi delict contra sănătăţii publice, fiind eliberaţi condiţionat.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.