Patru lei dintr-o grădină zoologică din Spania au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit medicilor spanioli care au testat felinele.

Patru lei, dintre care trei femele: Zala, Nima și Run Run și un mascul pe nume Kiumbe au fost testați după ce îngrijitorii grădinii zoologice au sesizat că felinele prezintă simptome ușoare ale coronavirusului, informează Reuters.

„Grădina zoologică a contactat și a colaborat cu experți internaționali, cum ar fi Serviciul Veterinar al Grădinii Zoologice Bronx, singurul care a experimentat până acum cazuri de infecție Sars-CoV-2 la feline", au declarat reprezentanții grădinii zoologice din Barcelona într-un comunicat.

„Leilor li s-a acordat îngrijire veterinară pentru starea lor clinică ușoară - similară unei stări gripale foarte ușoare - prin tratament antiinflamator și monitorizare atentă, iar animalele au răspuns bine până în prezent", se mai arată în comunicat.

Leii infectați nu au avut contact cu alte animale de la grădina zoologică, iar autoritățile investighează modul în care acestea s-au infectat.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19: 3.174 de cazuri noi și 1.025 de pacienți la ATI
Bilanțul Covid-19: 3.174 de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.