Margaret Keenan, o bunică de 90 de ani din Marea Britanie a devenit marți dimineață prima persoană din lume care primește vaccinul anti-covid al Pfizer după aprobarea acestuia

Keenan a fost vaccinată la spitalul din Coventry (centrul Angliei), la ora locală 06.31, cu o săptămână înainte să împlinească 91 de ani.

„Este un mare privilegiu pentru mine să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19”, a spus Keenan, potrivit news.sky.com

„Este cel mai bun cadou pentru ziua mea pe care puteam să mi-l doresc, deoarece înseamnă că voi putea să petrec timp cu familia și prietenii mei de Anul Nou, după ce am fost singură aproape tot anul”, a adăugat ea.

Marea Britanie a început marți administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech, devenind astfel prima țară occidentală care începe inocularea populației contra Covid-19.

În prima săptămână vor fi disponibile circa 800.000 de doze, în condițiile în care prioritate au personalul medical, cei din centrele de îngrijire și vârstnicii peste 80 de ani.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.