Europa se pregăteşte de vaccinarea anti-covid! Britanicii vor fi primii, campania de vaccinare incepand chiar de marţi. În Marea Britanie, primele doze de vaccin au ajuns deja. Transportul s-a desfăşurat în secret, prin Eurotunel, după ce hackerii au încercat să deturneze camioanele. Prioritate la vaccinare au bătrânii şi personalul medical din prima linie.

Organizaţia Mondială a Sănătății ia în calcul introducerea unui certificat electronic de vaccinare, o conditie esentiale pentru cei care călătoresc. Marea problemă în gestionarea crizei sanitare rămâne însă neîncrederea oamenilor. Potrivit OMS, sunt țări unde jumătate din populație este sceptică. În România, cel puţin un sfert dintre români anunţă că refuză vaccinarea, arată sondajele efectuale în ultimele două luni.

Barack Obama, Bill Clinton, George W. Bush şi chiar Joe Biden. Patru generaţii de foşti şi viitori preşedinţi ai Americii fac front comun în faţa COVID. Toţi vor să se vaccineze în faţa camerelor pentru a combate neîncrederea care domină întreaga lume. Totodată, Organizația Mondială a Sănătății vrea să implementeze un paşaport de vaccinare, pe care Estonia îl testează de două luni.

Pfizer a revizuit la jumătate previziunile pentru producția din acest an, estimată inițial la 100 de milioane de doze, din cauza unor probleme de aprovizionare cu materii prime.

Şi alte companii, precum Moderna și AstraZeneca, au solicitat aprobarea în Europa și Statele Unite. Pentru moment sunt vaccinaţi doar adulţii, însă Moderna va începe curând testele și pe copiiu cu vârste între 12 și 17 ani.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

„Urmărim cu interes implementarea tehnologiei pentru a combate COVID-19. Încercăm să colaborăm cu statele membre pentru implementarea unui așa-numit certificat de vaccinare electronic." a delarat Dr. Siddhartha Sankar Datta, consilier regional OMS.

Acesta va conţine datele medicale ale utilizatorului şi ar permite identificarea și monitorizarea celor care s-au imunizat. OMS, atrage atenţia, însă, că pandemia nu s-a terminat.

„Vaccinurile nu înseamnă zero cazuri de COVID-19. Vaccinurile şi vaccinarea sunt unelte puternice, care se adaugă la setul de instrumente pe care îl avem. Însă, singure nu-şi vor face treaba." precizeaza Dr. Mike Ryan, Directorul Programului pentru Urgențe al OMS potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Un italian a mers la vaccinare cu un braț fals pentru a primi...
Un italian a mers la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.