Bulgaria a finalizat planul de vaccinare împotriva Covid-19, astfel că imunizarea populației va fi voluntară și gratuită și va începe imediat ce vor fi disponibile primele doze de vaccin, anunță autoritățile de la Sofia.

În ceea ce privește strategia de vaccinare, ministrul sănătăţii din Bulgaria, Kostadin Anghelov, a anunțat că va începe cu medicii, asistentele medicale, dentiştii şi farmaciştii.

Planul de vaccinare se va face pe baze voluntare, nefiind obligatoriu, iar campania de imunizare a populației va continua cu profesorii, personalul din centrele rezidenţiale de îngrijire şi cu lucrătorii din fermele de nurci, iar mai apoi vor fi vaccinați angajaţii din serviciile sociale şi persoanele de peste 65 de ani.

„Fiecare bulgar care va dori să se vaccineze o va putea face gratuit", a declarat Ministrul Sănătății din țara vecină.

Potrivit ultimelor date, Bulgaria a înregistrat vineri 3.289 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintr-un număr de 9.082 de teste RT-PCR efectuate în ultimele 24 de ore.

Citeste si:
Bulgaria va face teste COVID-19 persoanelor care sosesc în țară
Bulgaria va face teste...

Numărul total al infectărilor a ajuns la 155.193, iar cel al deceselor asociate COVID-19 la 4.503, dintre care 156 de la precedenta raportare.

În prezent, în Bulgaria sunt spitalizaţi 6.766 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 523 se află la terapie intensivă, informează digi24.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.