Bulgaria a finalizat planul de vaccinare împotriva Covid-19, astfel că imunizarea populației va fi voluntară și gratuită și va începe imediat ce vor fi disponibile primele doze de vaccin, anunță autoritățile de la Sofia.

În ceea ce privește strategia de vaccinare, ministrul sănătăţii din Bulgaria, Kostadin Anghelov, a anunțat că va începe cu medicii, asistentele medicale, dentiştii şi farmaciştii.

Planul de vaccinare se va face pe baze voluntare, nefiind obligatoriu, iar campania de imunizare a populației va continua cu profesorii, personalul din centrele rezidenţiale de îngrijire şi cu lucrătorii din fermele de nurci, iar mai apoi vor fi vaccinați angajaţii din serviciile sociale şi persoanele de peste 65 de ani.

„Fiecare bulgar care va dori să se vaccineze o va putea face gratuit", a declarat Ministrul Sănătății din țara vecină.

Potrivit ultimelor date, Bulgaria a înregistrat vineri 3.289 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, dintr-un număr de 9.082 de teste RT-PCR efectuate în ultimele 24 de ore.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Numărul total al infectărilor a ajuns la 155.193, iar cel al deceselor asociate COVID-19 la 4.503, dintre care 156 de la precedenta raportare.

În prezent, în Bulgaria sunt spitalizaţi 6.766 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 523 se află la terapie intensivă, informează digi24.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.