Moderna a declarat că se aşteaptă să aibă între 100 şi 125 de milioane de doze din vaccinul său disponibile până în primul trimestru al anului 2021. Compania a solicitat autorizarea de utilizare de urgenţă pentru vaccinul său, având în vedere că se vor administra două doze per persoană, la distanţă de patru săptămâni.

Producătorul de medicamente Moderna a declarat că se aşteaptă să aibă între 100 şi 125 de milioane de doze din vaccinul său împotriva coronavirusului disponibile până în primul trimestru al anului 2021, majoritatea destinate pieţei SUA.

Compania a solicitat Administraţie SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) autorizarea de utilizare de urgenţă pentru vaccinul său, iar consilierii FDA vor discuta cererea pe 17 decembrie.

„Moderna şi-a confirmat aşteptarea de a avea aproximativ 20 de milioane de doze de vaccin disponibile în SUA până la sfârşitul anului 2020. În plus, compania se aşteaptă să aibă între 100 şi 125 de milioane de doze disponibile la nivel global în primul trimestru al anului 2021, 85-100 milioane fiind disponibile în SUA şi 15-25 milioane în afara SUA. Dozele trimestriale sunt cuprinse între 500 şi până la 1 miliard, pe care compania se aşteaptă să le producă la nivel global în 2021”, potrivit unui comunicat al companiei, citat de CNN.

Vaccinul Moderna necesită două doze per persoană, la distanţă de patru săptămâni. Oficialii americani au declarat că intenţionează să distribuie un total de 40 de milioane de doze până la sfârşitul anului în ţară, inclusiv cele produse Pfizer / BioNTech. Adică 20 de milioane de persoane vaccinate până la sfârşitul anului 2020, deoarece vaccinul este administrat în două doze.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.