Kaavan, un elefant care a fost maltratat timp de peste trei decenii în Pakistan, a sosit luni cu un avion de tip cargo în Cambodgia, unde va începe o viaţă nouă alături de alte pahiderme într-un sanctuar local, la finalul unei campanii desfăşurate timp de mai mulţi ani de o organizaţie ecologistă şi de cântăreaţa americană Cher.

Cher s-a aflat luni dimineaţă pe pista aeroportului din Siem Reap, al doilea oraş ca mărime din Cambodgia, pentru a îl întâmpina pe Kaavan. Vedeta americană, care purta ochelari de soare, o mască sanitară neagră şi o jachetă albă, s-a întâlnit şi a discutat cu veteranii care au însoţit elefantul, transportat pe durata călătoriei într-o cuşcă personalizată.

Avionul a aterizat la ora locală 14:30 (07:30 GMT).

Potrivit asociaţiei Vier Pfoten, pe Kaavan îl aşteaptă încă un drum de 90 de minute cu camionul şi va ajunge cel mai probabil la acel sanctuar după căderea nopţii, urmând să fie eliberat din cuşcă marţi dimineaţă.

Odată ajuns la destinaţie, Kaavan va petrece o perioadă în carantină şi, când va fi pregătit de socializare, el se va reuni cu alţi elefanţi din acest sanctuar.

Citeste si:
Moș Crăciun, călare pe elefant a împărțit măști sanitare în Thailanda
Într-un oraș din Thailanda,...

Călătoria lui Kaavan s-a derulat „fără incidente”, a declarat Amir Khali, un veterinar al organizaţiei austriece Vier Pfoten care a însoţit pahidermul în avion, adăugând că elefantul s-a comportat „ca o persoană care călătoreşte frecvent”.

„Kaavan a mâncat, nu a fost stresat, chiar a şi dormit puţin. Apoi s-a ridicat şi s-a sprijinit de peretele cuştii sale metalice”, a adăugat el.

Cher a compus mai multe cântece în care solicita eliberarea elefantului Kaavan din grădina zoologică din Islamabad, unde a trăit timp de 35 de ani în condiţii deplorabile. De asemenea, artista americană s-a deplasat în Pakistan şi a rămas alături de Kaavan pe durata ultimelor zile petrecute de elefant în acea grădină zoologică.

Vedeta pop, în vârstă de 74 de ani, a fost însoţită de o echipă de filmare care va realiza un documentar despre viaţa lui Kaavan. Cher s-a declarat mândră să ia parte la eforturile internaţionale depuse pentru eliberarea unui elefant care a trăit în lanţuri timp de 17 ani.

Citeste si:
Ambasadorii români în Cehia, Iran şi Cambodgia, acreditaţi de Iohannis
Ambasadorii români în Cehia,...

Pahidermul va fi transferat într-o rezervaţie care se întinde pe 10.000 de hectare, situată în provincia Oddar Meachey din Cambodgia, unde va putea să interacţioneze cu alţi semeni ai lui, inclusiv cu trei femele.

Supranumit „cel mai singuratic elefant din lume”, Kaavan a fost adeseori maltratat în grădina zoologică din Islamabad.

„Cambodgia este fericită să îl primească pe Kaavan. El nu va mai fi cel mai singuratic elefant din lume”, a declarat viceministrul cambodgian pentru Mediu, Neth Pheaktra.

„Ne aşteptăm ca el să se reproducă şi să trăiască alături de alţi elefanţi, pentru a conserva amprenta lui genetică”, a adăugat el, citat de Agerpres.

Citeste si:
Cher sosește în Pakistan pentru a-l vedea pe pe Kaavan, un elefant...
Cântăreața americană Cher...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.