O femeie din Singapore care a fost infectată cu noul coronavirus în martie, când era însărcinată, a născut un copil care are anticorpi împotriva virusului.

Bebelușul s-a născut luna aceasta fără Covid-19, dar cu anticorpii virali, a relatat duminică ziarul Straits Times, potrivit Reuters.

„Medicul meu suspectează că i-am transferat anticorpii COVID-19 în timpul sarcinii”, a declarat Celine Ng-Chan pentru sursa citată.

Ng-Chan a avut o formă ușoară de boală și a fost externată din spital după două săptămâni și jumătate, precizează Straits Times.

Ng-Chan și Spitalul Național Universitar (NUH), unde a născut, nu au răspuns deocamdată la solicitarea Reuters de a face comentarii.

Organizația Mondială a Sănătății spune că nu se știe, încă, dacă o femeie însărcinată cu Covid-19 poate transmite virusul la făt sau bebeluș în timpul sarcinii sau al nașterii. Până în prezent, virusul activ nu a fost găsit în probe de lichid din jurul uterului sau în laptele matern.

Medicii din China au raportat detectarea și scăderea, în timp, a anticorpilor COVID-19 la bebelușii născuți de femei cu noul coronavirus, potrivit unui articol publicat în octombrie în revista Emerging Infectious Diseases.

Transmiterea noului coronavirus de la mame la nou-născuți este rară, au raportat și medicii de la New York-Presbyterian / Columbia University Irving Medical Center în octombrie, în JAMA Pediatrics.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Noiembrie 2020 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.