Prinţul Carl Philip şi soţia sa, Prinţesa Sofia, au fost diagnosticaţi cu Covid-19. Cei doi au declarat că până acum au avut doar simptomele uşoare.

Prinţul Suediei, Carl Philip, în vârstă de 45 de ani, şi soţia sa, Prinţesa Sofia, de 35 de ani, au anunţat că au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Cei doi s-au izolat în Stockholm, acasă, alături de cei doi copii, în vârsta de 4, respectiv 3 ani.

Regele Carl XVI Gustaf, de 74 de ani, şi Regina Silvia, 76 ani, vor fi şi ei testaţi preventiv, conform declaraţiilor unui purtător de cuvânt al Casei Regale, citat de mediafax.ro

Cuplul regal a fost diagnosticat cu Covid-19 în decursul zilei de joi, la o săptămână după ce au participat la înmormântarea fratelui reginei, Walther Sommerlath. La ceremonie au fost prezente mai puţin de 10 persoane şi toate măsurile de siguranţă au fost respectate. Chiar şi aşa, toţi cei care au participat au fost testaţi preventiv şi rezultatele au fost negative.

Casa Regală va testa toate persoanele cu care cuplul a intrat în contact recent, pentru a depista „pacientul zero”.

Prinţul Carl Philip a fost primul în ordinea succesiunii la tron, până când Legea Succesiunii a fost modificată şi a fost introdus sistemul primogeniturii absolute. Din această cauză, Carl Philip a pierdut poziţia în favoarea surorii sale mai mari, Victoria, care a devenit, astfel, Prinţesă Moştenitoare.

Prinţul Carl Philip este acum al patrulea în ordinea succesiunii la tron.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Noiembrie 2020 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.