În urma unei creșteri majore a șomajului din Marea Britanie, ministerul de finanțe din Regatul Unit a anunțat că acesta va fi combătut cu o alocare bugetară de 4 miliarde de dolari.

Programul de reintroducere pe piața muncii a șomerilor și a altor persoane care vor acum să fie încadrate în muncă se va derula pe parcursul a trei ani, iar ministrul de finanțe Rishi Sunak va face anunțul cu privire la buget miercuri.

Analiștii au estimări cu o creştere puternică a şomajului în perioada următoare.

„Acest raport referitor la planurile de cheltuieli va arăta că sute de mii de locuri de muncă sunt susţinute şi protejate în faza acută a acestei crize şi dincolo de aceasta, cu un pachet de investiţii de mai multe miliarde de dolari, pentru a asigura că nimeni nu va fi lăsat fără speranţă sau oportunităţi”, a afirmat Sunak într-un comunicat.

Banca Angliei a estimat în această lună că rata şomajului va creşte puternic, la aproape 8%, până la jumătatea anului viitor, de la 4,8% în cele trei luni încheiate în septembrie.

Citeste si:
Cercetătorii britanici au creat un robot-meduză pentru salvarea...
Oamenii de știință din Marea...

Potrivit ministerului, 2,9 miliarde de lire vor fi cheltuite în trei ani pentru a readuce la muncă peste 1 milion de oameni care sunt şomeri de peste un an. O sumă de 400 de milioane de lire va fi cheltuită într-un interval de 12 luni, începând din aprilie.

Alte 1,4 miliarde de lire vor fi cheltuite pentru alte persoane care doresc să se angajeze şi pentru birourile pentru şomaj.

Ministrul britanic al finanțelor a confirmat şi că un program pentru subvenţionarea angajării tinerilor de către companii va continua cu o finanţare de 1,6 miliarde de lire, care va susţine până la 250.000 de locuri de muncă, informează stirileprotv.ro.

Citeste si:
5 motive pentru care arătăm mai tineri decât părinții noștri la...
5 motive pentru care arătăm...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.