Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a emis sâmbătă o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals, un tratament experimental administrat preşedintelui american Donald Trump despre care liderul de la Casa Albă a afirmat că l-a ajutat să se vindece, informează Reuters.

Cocktailul celor doi anticorpi, casirivimab şi imdevimab, poate fi utilizat pentru tratarea simptomelor uşoare până la moderate ale COVID-19 la pacienţi cu vârsta de peste 12 ani care prezintă riscul de a se transforma în cazuri severe, informează Agerpres.

El nu poate fi utilizat la pacienţi cu COVID-19 care sunt spitalizaţi sau care au nevoie de oxigen, potrivit dpa.

FDA a emis ordinul după un studiu clinic realizat pe 799 de adulţi ne-spitalizaţi cu simptome uşoare până la moderate de COVID-19.

„Autorizarea acestor terapii cu anticorpi monoclonali ar putea permite pacienţilor să evite spitalizarea şi să uşureze povara sistemului nostru de îngrijire a sănătăţii", a declarat Stephen Hahn, oficial al FDA.

Regeneron Pharmaceuticals a primit peste 500 de milioane de dolari din partea guvernului american pentru a dezvolta tratamentul, conform New York Times.

Primele 300.000 de doze vor fi furnizate gratuit de către guvern, dar pacienţii ar putea fi nevoiţi să plătească unităţilor de sănătate costul administrării medicamentului, se arată într-un comunicat al companiei.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2020 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.