Circa 150.000 de persoane au rămas vineri fără apă curentă şi electricitate într-o regiune din Extremul Orient Rus şi în capitala acestuia, Vladivostok, în urma producerii unui fenomen sever de ploaie îngheţată care a dus la depunerea unui strat gros de gheaţă pe obiectele de infrastructură şi peisaj

Autorităţile ţinutului Primorie au declarat „stare de urgenţă” şi, potrivit vicepremierului regiunii, Elena Parhomenko, „situaţia aprovizionării cu electricitate rămâne foarte dificilă”.

„Ar putea fi nevoie de mai multe zile pentru repararea pagubelor”, a avertizat aceasta într-un comunicat, conform Agerpres.

Ploaia îngheţată care s-a abătut asupra Vladivostokului şi a împrejurimilor sale a dus al depunerea unui strat de până la 12 milimetri de gheaţă pe cabluri şi arbori, numeroşi dintre ei prăbuşindu-se sub greutatea gheţii.

În imaginile difuzate de autorităţi şi pe reţelele de socializare apar automobile, semne de circulaţie şi alte elemente de infrastructură urbană care arată de parcă ar fi fost congelate.

Citeste si:
VIDEO Mai multe străzi din Alba Iulia au fost inundate complet
VIDEO Mai multe străzi din...

„Nu ne-am mai confruntat cu un astfel de fenomen în ultimii 30 de ani în regiunea Primorie”, a comentat într-un comunicat responsabilul regional al serviciilor de meteorologie ruse, Boris Kubai, care speră ca vremea însorită aşteptată sâmbătă să provoace dezgheţul.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.