Premierul britanic Boris Johnson a dezvăluit miercuri că-l adoră pe eroul de benzi desenate Asterix şi satul său galic care „rezistă Imperiului Roman”, într-un mesaj în care saluta campania fotbalistului Marcus Rashford de încurajare a lecturii.

„Bravo Marcus pentru această iniţiativă fantastică”, a declarat Boris Johnson într-un mesaj publicat de tabloidul The Sun, citat de Agerpres.

Premierul a povestit cum „a citit totul” în copilărie şi îi „adoră pe Charlie şi fabrica de ciocolată, pe Tintin şi mai presus de toate, pe Asterix - poţiunea magică, devoratul de mistreţi întregi şi micul sat romano-sceptic care rezistă Imperiului”.

Aceste declaraţii ale lui Boris Johnson pot provoca zâmbete în plin sprint final al negocierilor cu Uniunea Europeană cu privire la relaţia lor post-Brexit.

Un puternic susţinător al ieşirii din UE, care a avut loc în ianuarie trecut, Boris Johnson şi-a reiterat în repetate rânduri dorinţa ca Regatul Unit să „preia controlul asupra legilor noastre, al frontierelor şi al banilor noştri”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2020 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.