Mașinile și furgonetele noi alimentate integral cu benzină și motorină nu vor mai putea fi vândute în Marea Britanie începând cu anul 2030, a anunțat premierul Boris Johnson.

Premierul a precizat că unele mașini hibrid vor fi permise în continuare. Măsura face parte din ceea ce prim-ministrul numește o „revoluție industrială verde” pentru a combate schimbările climatice și a crea locuri de muncă în industrii precum cea nucleară.

Criticii planului spun că suma de 4 miliarde de lire sterline alocată este mult prea mică pentru amploarea provocării. Suma totală de bani noi anunțați în pachet este a 25-a parte din costul proiectat de 100 de miliarde de lire sterline pentru calea ferată de mare viteză, HS2.

Guvernul declară că face parte dintr-un pachet mai mare, de 12 miliarde de lire sterline, pentru investiții publice care ar putea atrage mai multe finanțări din sectorul privat.

Planul include finanțare pentru o centrală nucleară mare și pentru reactoare nucleare mai mici, despre care Guvernul speră că vor crea aproximativ 10.000 de locuri de muncă.

Citeste si:
Cercetătorii britanici au creat un robot-meduză pentru salvarea...
Oamenii de știință din Marea...

Guvernul speră că vor fi create până la 250.000 de locuri de muncă în ansamblu - în special în nordul Angliei și în Țara Galilor. Revoluția energiei curate va afecta și locuințele, pentru că din 2023 noile case vor trebui încălzite fără a utiliza gaze naturale. Guvernul vizează instalarea a 600.000 de pompe de căldură pe an până în 2028.

Un alt punct cheie al planului este o investiție de 1,3 miliarde de lire sterline în punctele de încărcare a vehiculelor electrice. Subvențiile pentru cumpărătorii de vehicule electrice se vor ridica la 582 milioane de lire sterline pentru a ajuta oamenii să susțină tranziția, informează hotnews.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.