NASA și-a îndeplinit planul de a ajunge pe Marte, iar prima misiune de a lua mostre de pe „planeta roșie” a fost aprobată. Bugetul pentru a duce prima fază la bun sfârșit este de 4 miliarde de dolari, informează Digi24.

Misiunea conform căreia NASA va aduce mostre de pe Marte curprinde două faze, iar prima este deja ca și rezolvată. Roverul Perseverance va ajunge pe „planeta roșie” în februarie 2021 și va fi echipat cu o serie de tuburi pentru mostre care vor fi folosite pentru a colecta pietre şi pământ.

Agenţia Spaţială Europeană va contribui şi ea pentru că mostrele trebuie pasate de la un rover la altul înainte să fie aduse pe Pământ.

„Mostrele de pe Marte au potenţialul de a schimba profund felul în care înţelegem originea, evoluţia şi distribuirea vieţii pe Pământ şi în alte locuri din Sistemul Solar”, a explicat reprezentantul NASA, Thomas Zurbuchen.

„Misiunea de recuperare a mostrelor este una de lungă durată. NASA estimează că următoarea fază a misiuni va fi demarată în a doua parte a deceniului, pentru ca mostrele de pe Marte să ajungă pe Pământ după 2030”, a adăugat el.

Citeste si:
Cîțu a anunțat tăierea subvențiilor partidelor politice în 2021
Cîțu a anunțat tăierea...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.