Ministerul Sănătăţii din Germania a solicitat ajutorul armatei pentru asigurarea unei depozitări sigure a viitoarelor vaccinuri împotriva COVID-19, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german

Peste 6.000 de militari sprijină deja autorităţile germane în lupta împotriva pandemiei, majoritatea dintre aceştia susţinând autorităţile locale în domeniul sănătăţii, suprasolicitate, în încercarea de a-i depista pe cei cu care persoanele infectate au intrat în contact.

„Am oferit sprijin logistic de la începutul pandemiei, deschizând spaţiile de depozitare pentru materiale precum măşti chirurgicale şi provizii medicale în spaţiile armatei, de exemplu", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

„Vom face acelaşi lucru şi în acest caz", a declarat el cu privire la depozitarea vaccinurilor, adăugând că în prezent au loc discuţii asupra acestui lucru cu Ministerul Sănătăţii.

Laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat luni că vaccinurile lor ar avea o ''eficacitate de 90%'' împotriva COVID-19, potrivit testării pe scară largă, în desfăşurare, a treia şi ultima etapă înainte de prezentarea unei cereri de omologare.

Citeste si:
Germania cere închiderea staţiunilor de schi pentru combaterea...
Germania solicită închiderea...

Gestionarea vaccinurilor s-ar putea dovedi o sarcină dificilă. Directorul executiv al companiei BioNTech a declarat că acestea vor trebui transportate şi stocate la o temperatură de minus 70 de grade Celsius, menționează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.