Candidatul democrat Joe Biden a câştigat alegerile prezidențiale și a devenit noul președinte ales al Statelor Unite ale Americii.

Aceste alegeri sunt considerate "o victorie care marchează o turnură istorică pentru America şi pentru lume, după patru ani de ruptură în mandatul preşedintelui republican".

Voturile prin corespondenţă, mult-contestate de preşedintele Trump, i-au adus victoria lui Biden şi au reprezentat motivul pentru care câştigătorul scrutinului prezidenţial din 3 noiembrie nu a putut fi cunoscut în dimineaţa următoare alegerilor.

După patru zile de suspans, candidatul democrat şi fostul vicepreşedinte în mandatul lui Barack Obama a fost dat câştigător cu 273 de mari electori, graţie unui succes în statul-cheie Pennsylvania, potrivit posturilor CNN, NBC şi CBS.

În alte două state-cheie, Arizona şi Nevada, Biden s-a aflat în faţa lui Trump încă de la închiderea urnelor.

Citeste si:
Sharon Stone a anunțat că face parte din echipa de tranziție a lui...
Sharon Stone a anunțat că...

Biden va deveni cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Echipa politicianului democrat a comunicat că nu va intra în jocul preşedintelui Trump, care i-a acuzat pe adversari că fură alegerile şi a ameninţat că va contesta în justiţie rezultatele scrutinului.

Joseph (Joe) Robinette Biden Jr., 77 de ani, este un veteran al politicii din Statele Unite. Licenţiat în Drept al Syracuse University, a fost senator timp de 36 de ani, din 1973 până în 2009, fiind ales pentru şapte mandate.

A făcut echipă cu Barack Obama în alegerile în care acesta din urmă l-a învins pe republicanul John McCain în 2008 şi a devenit, astfel, vicepreşedinte al Statelor Unite.

Citeste si:
Orban: „Singurul partid care are forța să se bată cu PSD peste tot...
Orban: „Singurul partid care...

Citeste si:
Administrația Americană pentru Medicamente a autorizat terapia cu...
Administrația Americană...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.