Polonia a raportat joi un număr record de 27.143 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, apropiindu-se de pragul la care guvernul a spus că ar putea fi forţat să impună carantina la nivel naţional.

Miercuri, guvernul a anunţat noi restricţii pentru a limita transmiterea coronavirusului, precizând că va impune un lockdown total dacă numărul de infectări va continua să crească.

Următorul prag de la care ar fi necesare măsuri şi mai aspre a fost stabilit la o medie de 29.000-30.000 de cazuri pe săptămână, a indicat joi dimineaţă purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Muller.

Joi au fost raportate şi 367 de decese, puţin sub cel mai grav bilanţ zilnic de până acum.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în spitale se aflau joi 19.114 pacienţii cu COVID-19, iar 1.615 erau conectaţi la ventilatoare.

Citeste si:
Joe Biden le cere americanilor să poarte mască de protecție timp de...
Joe Biden le cere...

Mai sunt disponibile 28.010 de paturi şi 2.144 de aparate de ventilaţie.

Majoritatea magazinelor din mall-uri, teatrele, muzeele, galeriile şi sălile de cinema se vor închide de sâmbătă.

Toţi elevii care nu învaţă deja de la distanţă vor trece în acest regim începând de luni, iar hotelurile vor rămâne deschise doar pentru clienţii veniţi în scop de afaceri, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Ungaria și Polonia ar urma să se opună prin veto viitorului buget...
Ungaria și Polonia ar urma să...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.