Polonia a raportat joi un număr record de 27.143 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, apropiindu-se de pragul la care guvernul a spus că ar putea fi forţat să impună carantina la nivel naţional.

Miercuri, guvernul a anunţat noi restricţii pentru a limita transmiterea coronavirusului, precizând că va impune un lockdown total dacă numărul de infectări va continua să crească.

Următorul prag de la care ar fi necesare măsuri şi mai aspre a fost stabilit la o medie de 29.000-30.000 de cazuri pe săptămână, a indicat joi dimineaţă purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Muller.

Joi au fost raportate şi 367 de decese, puţin sub cel mai grav bilanţ zilnic de până acum.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în spitale se aflau joi 19.114 pacienţii cu COVID-19, iar 1.615 erau conectaţi la ventilatoare.

Mai sunt disponibile 28.010 de paturi şi 2.144 de aparate de ventilaţie.

Majoritatea magazinelor din mall-uri, teatrele, muzeele, galeriile şi sălile de cinema se vor închide de sâmbătă.

Toţi elevii care nu învaţă deja de la distanţă vor trece în acest regim începând de luni, iar hotelurile vor rămâne deschise doar pentru clienţii veniţi în scop de afaceri, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Noiembrie 2020 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.