Aproape 100.000 de cazuri de infecţii cu Covid-19 au fost detectate miercuri în Statele Unite în decurs de 24 de ore, un nou record înregistrat la o zi de la alegerile prezidenţiale.

Cu 99.660 de cazuri înregistrate la 20:30 (01:30 GMT) şi peste 233.000 de morţi din cauza coronavirusului, ţara este de departe cel mai grav afectată de pandemie, care a avut repercusiuni şi asupra alegerilor prezidenţiale şi a anunţării rezultatelor.

Pandemia a determinat în special milioane de alegători să voteze prin poştă mai devreme pentru a evita cozile din ziua alegerilor, provocând întârzieri semnificative în numărarea buletinelor de vot.

Miercuri seara, buletinele trimise prin poştă erau încă numărate în Pennsylvania, Georgia şi Carolina de Nord, state cu rol decisiv pentru departajarea candidaţilor în cursa pentru Casa Albă.

Pandemia a aruncat ţara în cea mai gravă criză sanitară de la gripa spaniolă din 1918 şi cea mai gravă recesiune de la criza din 1929, precizează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Noiembrie 2020 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.