Danemarca va ucide peste 15 milioane de exemplare de nurci americane, după ce o mutație a coronavirusului a fost descoperită la animale și transmisă la oameni, informează Antena3.

Premierul din Danemarca, Mette Frederiksen, a anunțat că întreagă populație de nurci americane, de peste 15 milioane, de pe teritoriul țării va fi eutanasiată, pentru a se stopa răspândirea unei mutații a coronavirusului, transmisă deja de la animale la oameni. 12 persoane au fost infectate cu nouă tulpină COVID-19, depistată la nurci.

„Virusul care suferă mutații prin intermediul vizonilor poate crea riscul că viitorul vaccin să nu funcționeze cum trebuie (...) Este necesară uciderea tuturor vizonilor", a spus Prim-Ministrul danez, într-o conferință de presă.

„Avem o datorie față de propria noastră populație, iar acum, cu descoperirea acestei mutații, avem o datorie față de întreaga lume. Mutația virusului la nurci ar putea amenința eficacitatea unui vaccin în viitor și de asemenea, s-ar putea răspândi din Danemarca spre celelalte țări.” a mai declarat Mette Frederiksen.

Premierul Frederiksen a mai declarat că forțe din poliție, armata și garda națională vor fi dislocate pentru a accelera procesul de sacrificare a animalelor.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Noiembrie 2020 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.