Observatorii internaţionali ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au criticat aspru miercuri „acuzaţiile nefondate” ale preşedintelui Donald Trump privind fraude în alegerile prezidenţiale din SUA, informează stirileprotv.

„Nimeni - niciun politician, niciun ales - nu ar trebui să limiteze dreptul de vot al populaţiei”, a declarat parlamentarul german Michael Georg Link, coordonatorul observatorilor OSCE în Europa, responsabili cu monitorizarea acestui scrutin.

„După o campanie atât de tensionată, asigurarea faptului că fiecare vot este numărat este o obligaţie fundamentală pentru toate departamentele guvernului”, a adăugat el într-un comunicat.

OSCE a concluzionat că „alegerile din 3 noiembrie au fost eficient şi bine gestionate, în pofida numeroaselor provocări cauzate de pandemia de COVID-19”.

„Campania electorală a fost caracterizată de diviziuni profunde care uneori au împiedicat dezbaterile politice şi au inclus acuzaţii nefondate de fraudă”⁣, a adăugat sursa citată.

Citeste si:
Biden numește o echipă de comunicare compusă exclusiv din femei
Biden numește o echipă de...

Donald Trump a adus o acuzație gravă la adresa democraților, spunând că aceștia au încercat să îi fure victoria, depunând voturi după închiderea scrutinului.

„Aceste declaraţii ale unui preşedinte care candidează pentru realegere subminează încrederea publicului în instituţiile statului şi au fost văzute de mulţi ca un risc crescut de violenţă politică după alegeri”, a adăugat organizaţia într-un raport preliminar.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.