Un stup de viespi ucigașe, originare din Asia, a fost descoperit și distrus de un grup de cercetători biologi în statul american Washington, realatează BBC.

În statul american Washington a fost descoperit un stup de viespi ucigașe, care reprezentau o adevărată amenințare pentru locuitori. Inițial, cercetătorii au găsit câteva dintre aceste specii și le-au aplicat dispozitive de urmărire pentru a le putea anihila pe toate.

Specialiștii, îmbrăcați în costume de protecție au distrus stupul cu ajutorul unui aspirator special care a tras vispile din copac. Copacul va fi doborât pentru a elimina alte cuiburi sau insecte care ar mai putea să se adăpostească în el.

Viespile ucigașe sunt unele dintre cele mai mari specii de astfel de insecte, regina unei colonii poate ajunge la dimensiunea de 5 centimetri. Acul veninos poate să treacă prin haine obișnuite, iar veninul lor este, deseori fatal. Această specie ucide, în fiecare an, în jur de 40 de oameni în Asia.

Citeste si:
Un padurar din Vaslui a murit dupa ce a fost intepat de viespi
Un padurar din Vaslui a murit...



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.