Necropola egipteană este cunoscută deja pentru descoperirea până în prezent a unui număr de 60 de sarcofage nesigilate. Acestora li se adaugă cele găsite recent, despre care nu s-au oferit date concrete, oficialii anunțând doar că este vorba despre „un număr uriaș”.

Ministrul Antichităților, Khaled El-Enany, a transmis pe Instagram că descoperirea se ridică la câteva „zeci” de sarcofage, conform CNN. Se presupune că această colecție impresionantă datează de acum 2.500 de ani. Arheologii consideră că sarcofagele aparțin unor oficiali și preoți din dinastia a 26-a, care a condus Egiptul între 664 î.Hr.

Sarcofagele recent descoperite vor fi expuse în cadrul Marelui Muzeul Egiptean din Giza. Construcția de 5,2 milioane de metri pătrați va deveni cel mai mare muzeu din lume dedicat unei singure civilizații.

Ministrul Turismului a anunțat că mai multe informații cu privire la acest subiect vor fi disponibile „săptămânile viitoare”.

Citeste si:
Egipt: Restaurarea Templului lui Isis din oraşul Aswan a fost...
Egipt: Restaurarea Templului...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.