În timp ce oamenii de știință din toată lumea se chinuie să găsească antidotul pentru Covid-19, o elevă de numai 14 ani din Statele Unite a dezvoltat un potențial tratament împotriva bolii.

Anika Chebrolu, elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas, a creat o moleculă care se lipește de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2 și nu îi mai permite să acționeze.

Tânăra intenționa să dezvolte un tratament pentru gripă, însă și-a adaptat proiectul în momentul în care a fost declanșată pandemia, la începutul anului. Cu această descoperire, Anika a câștigat un premiu de 25.000 de dolari la concursul 3M Young Scientist.

Cu ajutorul unor simulatoare, eleva a reușit să identifice molecula care se atașează de o proteină a coronavirusului și oprește infecția.

„Din cauza gravității imense a pandemiei Covid-19 și a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcția proiectului către virusul SARS-CoV-2.”, spune Anika Chebrolu, potrivit CNN.

Citeste si:
Ai grijă de tenul tău! 3 tratamente naturale care te scapă de...
Ai grijă de tenul tău! 3...

Anika a spus că a fost inspirată să găsească remedii potențiale pentru viruși după ce a aflat despre pandemia de gripă din 1918 și a aflat câte persoane mor în fiecare an în Statele Unite, în ciuda vaccinărilor anuale și a medicamentelor anti-gripale de pe piață.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.