Într-un cătun italian locuiesc doar doi pensionari care respectă toate regulile impuse de conducerea țării și nu își asumă niciun risc de îmbolnăvire.

Giovanni Carilli și Giampiero Nobili poartă măști de fiecare dată când se întâlnesc și păstrează distanța de un metru între ei, în ciuda faptului că nu au vecini și rareori părăsesc localitatea lor izolată Nortosce, potrivit CNN.

Nortosce este o localitate situată în provincia Perugia, în Umbria, iar accesul în aceasta este destul de anevoios din cauza faptului că se află deasupra unui defileu stâncos, la o altitudine de 900 de metri. Deși satul este foarte izolat, nici Carilli, în vârstă de 82 de ani, nici Nobili, în vârstă de 74 de ani, nu se simt protejați de virusul care a ucis aproximativ 37.000 de oameni în Italia.

„Sunt speriat de virus. Dacă mă îmbolnăvesc, sunt singur, cine s-ar îngriji de mine? Sunt bătrân, dar vreau să mai trăiesc, să am grijă de oile mele, de vița de vie, de stupi și livadă. Îmi place viața”, spune bărbatul de 82 de ani.

Sursă foto: Captură CNN

Nobili consideră că ar fi lipsit de respect pentru oricare dintre ei să ignore măsurile stricte adoptate în timpul pandemiei, în ciuda circumstanțelor lor excepționale.

„A purta o mască și a respecta distanțarea socială nu este doar o chestiune de sănătate”, spune el. „Nu este ceva rău sau bun. Dacă există reguli, trebuie respectate de dragul tău și al celorlalți. Este o chestiune de principiu

Când cei doi se întâlnesc pentru o cafea în casa lui Carilli, se așează la o masă lungă de doi metri, câte unul la fiecare capăt. De asemenea, se asigură că mențin distanța socială în timpul plimbărilor lor regulate către o fântână romană de piatră, de unde își iau apă proaspătă de izvor.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Octombrie 2020 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.