Statul Panama şi-a redeschis luni frontierele pentru turismul internaţional, cu sosirea unui prim zbor din Miami (Florida), după aproape şapte luni în care acestea au fost închise din cauza crizei sanitare provocate de noul tip de coronavirus

Primii 157 de călători după 22 martie, dintre care 38 de turişti, au fost primiţi cu mare pompă, cu drapele panameze şi dansuri folclorice la sosirea lor pe aeroportul internaţional din Tocumen, la 15 km de capitala Ciudad de Panama.

Preşedintele panamez Laurentino Cortizo a salutat "o zi a speranţei pentru Panama".

„Logodnicul meu locuieşte aici. Nu l-am putut vedea de aproape un an. Noi intenţionasem să călătorim în martie, dar totul a fost închis", a explicat Chelsy, din California.

„Astăzi, Panama a trecut într-o etapă esenţială, reluând legăturile (aeriene) internaţionale", şi-a exprimat satisfacţia, pe Twitter, Asociaţia Americii Latine şi Caraibelor de Transport Aerian (ALTA).

Citeste si:
Record absolut de infectări! Aproape 6.500 de cazuri noi în...
Record absolut de infectări!...

Înainte de aceasta, Panama autoriza doar escalele sau legăturile pentru zboruri internaţionale, fără a permite intrarea călătorilor pe teritoriul său.

Turiştii trebuie să prezinte la sosire un test PCR negativ la coronavirus sau să facă un test pe aeroport, al cărui rezultat este eliberat într-o jumătate de oră.

În faza de „demarare", Panama intenţionează să primească 80 de zboruri de zi, faţă de cele 400 de zboruri zilnice de dinaintea crizei sanitare.

Pentru moment, legăturile aeriene sunt asigurate de numai şapte companii, pentru 36 de destinaţii europene şi spre continentul american.

Citeste si:
Zbor printre avioane cu un jetpack. Ce înălțime maximă a atins...
Zbor printre avioane cu un...

Panama, ţară cu 4 milioane de locuitori, a înregistrat până luni 120.313 de cazuri de contaminare şi 2.491 de decese de COVID-19, menționează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.